Groepsnieuws

Groep 1-2 Diamantflappers & Regenboogwappers

Terugblik op de afgelopen periode:

 

‘Tam tam tam, daar komen fraai verklede muzikanten aan, ze lopen keurig in de maat bij ons door een Culemborgse straat’. Dit is de eerste regel van een lied die de kleuters tijdens ons feestproject hebben aangeleerd en uit volle borst meezongen tijdens onze wandeling door de stad. Voor Prins Carnaval hebben wij het lied van ‘twee benen’ gezongen. Want iedere piraat, prinses en cowboy heeft een linker- en een rechterbeen. Die twee malle benen brengen ons overal heen! Zelfs de trap op in de molen. Hoog, eng en smal. Waar, bovenaan de trap werkelijk de beide maalstenen aan de koningsspil te zien waren, die het graan vermalen tot meel. Van dit meel hebben wij vrijdag 10 maart pannenkoeken gebakken, waarmee we het carnavalsproject afgesloten hebben. Al deze leuke activiteiten zijn mogelijk geweest door de bijdragen van ouders. Waarvoor dank.

 

Wat gaan we de komende periode doen?

 

Op woensdag 22 maart mogen de kleuters ‘lammeren aaien’ op de zorgboerderij de Witte Schuur in Culemborg. Zij worden deze ochtend door een aantal ouders begeleid, maar vooral door cliënten van de zorgboerderij. Deze cliënten zijn hier als dagbesteding, vanwege een verstandelijk handicap. Dit bezoek is in de School!week, waarbij het thema “Iedereen is welkom” is: we horen er allemaal bij in onze maatschappij!

De lammeren zijn jong en klein en leven in een stal. Wij als mensen leven in een huis. Dit biedt ons de stap naar het verhaal ‘Klein mannetje heeft geen huis’ van Max Velthuijs. De kleuters gaan aan de slag met een hamer, een spijker en wat hout. Met hulp van ouders of opa’s en oma’s mogen de kleuters een fraai huis in elkaar timmeren. Maar hoe zorg je ervoor dat jij in jouw huis, veilig, warm en droog kunt wonen? Klein mannetje zal ons hier vast en zeker bij helpen.

 

En om het geheel sportief af te sluiten mogen wij allen in sportkledij deelnemen aan de sportdag op 28 maart. Samen met een drietal ouders zetten wij ons beste beentje voor!