Groepsnieuws

Groep 7

 Terugblik:


Schaaktoernooi

 

Op woensdagmiddag 25 februari heeft een aantal leerlingen uit groep 7 meegedaan aan het schaaktoernooi op basisschool de Moespot in Tiel. Onder leiding van meester Theo zijn er mooie overwinningen behaald, maar hebben we vooral een leuke en sportieve middag gehad.

Het complete nieuwsbericht kunt u ook terugvinden op onze website onder het kopje ‘nieuws – toon nieuwsarchief’.

De schaaklessen op vrijdagmiddag zullen doorgaan tot aan de zomervakantie.

 

Voorleesdagen


 Vanuit het thema ‘water’ heeft groep 7 een aantal activiteiten uitgevoerd. Onder het genot van een kopje thee mét smaakje en een dropje in de vorm van een vis hebben we geluisterd naar gedichten over zeedieren.

We hebben onze eigen onderwaterwereld getekend met wasco en beschilderd met ecoline. Het resultaat is te bewonderen langs de blauwe trap.

Ten slotte een muziekles met… water! Lege glazen flessen werden gevuld tot verschillende niveaus om de juiste klanken te kunnen maken. Uiteindelijk mochten we in groepen een zelfgemaakt muziekstuk aan de klas laten horen.  

 

Ten green bottles hanging on the wall.
Ten green bottles hanging on the wall.
And if one green bottle should accidentally fall.
There'd been nine green bottles hanging on the wall.


Geschiedenisweken


“Luyt Wortel en de Blauwlappen.” Wie was Luyt Wortel? Wie of wat zijn de Blauwlappen? Een toneelstuk in de klas vertelde het verhaal van Luyt Wortel en de opstand in Culemborg rondom het heffen van belasting op het gebruik van de molenkar. Het binden van blauwe lappen aan stokken stond symbool voor de opstand in die tijd. Tegenwoordig heet de carnavalsvereniging van Culemborg de Blauwlapppen. Een mooie koppeling van het verleden naar het heden kon gemaakt worden. Waarom vieren mensen carnaval? Welke tradities horen daarbij?  Deze onderzoeksvragen zijn tijdens de geschiedenisweken beantwoord.

Ook konden we onze creatieve talenten inzetten door het maken van een carnavalswagen met kosteloos materiaal, het verven van een clown met een daarbij technische tekenopdracht en het maken van een masker of fantasiedier van papier maché. Op deze vier opdrachten konden de leerlingen van groep 5 t/m 8 zich inschrijven en ze werden groepsdoorbroken uitgevoerd.

Tenslotte een echt carnavalsfeest als afsluiting van dit project in Partycentrum de Lantaarn. In onze geweldige carnavalsoutfits brachten wij het lied van groep 7 ten gehore ‘Culemborg’.  Als een heus Urks mannenkoor zetten wij een ode aan Culemborg in en sloten af met een verrassing… een polonaise!

 

Vooruitblik:

 

Sportdag

Aanstaande dinsdag 14 maart is de sportdag voor de bovenbouw met als thema ‘Lente’. Meer informatie krijgt u via de mail.

 

Ontmoetingsweek

Op maandag 20 maart start de School!week /Ontmoetingsweek.

 

Verkeersexamen

Op vrijdag 7 april maken de leerlingen van groep 7 het schriftelijk verkeersexamen. Binnenkort ontvangt u meer informatie en oefenstof om het examen voor te bereiden.