Groepsnieuws

Groep 1-2 Diamantflappers & Regenboogwappers

Het schoolreisje ligt enkele weken achter ons. In Dierenpark Amersfoort hebben we genoten van vele dieren die we zelf konden vinden. Met het lezen van een plattegrond mochten de kinderen zelf de route samenstellen. Met deze praktische ervaring is het de kinderen gelukt om een heuse dierentuin in het lokaal na te bouwen. Een bouwproject waar de kleuters, van u als ouder, veel complimenten voor hebben gekregen omdat dit er zo geweldig uit zag.

Vanuit dit project ‘dieren’ rolden we zo in het volgende project dat aansluit op het thema van de Kinderboekenweek ‘Gruwelijk Eng’. Op dinsdagmiddag 10 oktober hebben de kleuters een actieve rol mogen spelen tijdens de kindervoorstelling ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed’, een verhaal uit het prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert. Deze feestelijke kindervoorstelling is gegeven door ‘ArtiVitrA’.
Bovendien heeft u met onze gruwel-griezel tentoonstelling van woensdagochtend 11 oktober mee kunnen griezelen. De door de kinderen zelf vormgegeven gruwelijk enge monsters en dieren heeft u van dichtbij kunnen bekijken.


In de maand november nemen de kleuters deel aan Brede School activiteiten. Vanaf donderdag 9 november krijgen de kleuters een drietal muzieklessen aangeboden met als titel, ´waar ben ik? ´ Een buitenschoolse activiteit die aansluit bij dit project is een cultuurwandeling bij Werk aan het Spoel. Deze vindt plaats op dinsdag 21 november. Hiervoor vragen wij u als ouder om ons te vervoeren en een groepje te begeleiden.

- Voor de Diamantflappers is dit van half 11 tot even na 12 uur

- Voor de Regenboogwappers is dit direct om 1 uur tot half 3


Het geheel wordt afgesloten met een techniekles op donderdagochtend 30 november in de Stadswerkplaats te Culemborg. Ook voor deze buitenschoolse activiteit vragen wij vervoer en begeleiding.

- Voor de Diamantflappers is dit direct om half 9 tot half 11 uur

- Voor de Regenboogwappers is dit van half 11 tot even na 12 uur

 

Het lijkt nog ver weg, maar ons volgende grote thema is natuurlijk de Sint. Dit jaar met als titel: ‘Kerstmis met Pietje’. Het ankerverhaal uit de methode Schatkist Nieuwe Versie. Zoals de titel al doet vermoeden heeft het verhaal elementen van Sinterklaas en Kerst in zich. De volgende vier thema’s komen aan de orde:

  1. Sinterklaas vieren

  2. Wensen en verlangens

  3. Heimwee

  4. Kerstmis vieren.

Het verhaal gaat over prinses Petronella. Zij weet niet wat ze aan Sinterklaas wil vragen. ‘t Liefst wil ze een vriendje om mee te spelen. Uit de speelgoedfolder plakt zij een prent van een lachend zwarte Pietje op haar verlanglijstje. Op pakjesavond wordt zij verrast met een Pietje die deze taak wel graag op zich wil nemen. Tijdens de kerstperiode ondernemen de beide vriendjes samen leuke activiteiten. Maar dan krijgt Pietje plotseling heimwee naar zijn eigen plek, thuis bij Sint en de andere Pieten. Het afscheid nadert, maar met het versturen van kaarten komt alles toch weer op z’n pootjes terecht.


In aanloop naar de inzamelactie van het Glazen huis te Culemborg (u hoort hier na de vakantie meer over) gaan de kleuters rondom dit verhaal een Sinterkerstmusical samenstellen. Elk fragment uit het verhaal wordt omgezet in toneelscenes, waarin de kleuters een rol gaan vertolken. Hetzij als toneelspeler, als koorknaapje, als geluidsman, etc. Met het geven van deze voorstelling willen de kleuters geld inzamelen welke geheel ten goede komt aan de inzamelactie van het Glazen huis. Als (groot)ouder bent u op vrijdagmiddag 8 december van harte welkom in de rode gemeenschapsruimte van onze school. Met het geven van een vrijwillige bijdrage kunt u genieten van dit schouwspel. Komt dat zien!