Groepsnieuws

Groep 4

 

Schoolreis

Op dinsdag 26 september hebben we een hele leuke schoolreis gehad in Best bij DippieDoe. Zowel het binnen- als het buitengedeelte zijn door de kinderen intensief gebruikt. Het was erg leuk te zien, hoe goed onze kinderen samen met kinderen van andere scholen kunnen spelen en behulpzaam waren. Echt zoals we het volgens De Vreedzame School graag zien.

 

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen kennisgemaakt met allerlei verhalen en gedichten die te maken hebben met ‘griezelig eng’. Ook hebben ze zelf allerlei spullen gemaakt en meegebracht, zodat ook de klas er ‘griezelig eng’ uitziet. Een leuk project, waar door de kinderen hard aan gewerkt is.

 

Woningbouw

Na de herfstvakantie start het Brede schoolproject: ‘Woningbouw’. Dit betekent dat de kinderen gaan kijken naar allerlei verschillende soorten woningen. Naast een aantal gastlessen is er ook een techniekles in de Stadswerkplaats. Tegen die tijd volgt er nog een oproep voor vervoer. Het leuke is, dat de ouders die rijden zelf ook mee mogen helpen bij het werken met de kinderen. Als afsluiting nodigen wij de ouders uit om te komen kijken naar de spullen die de kinderen hebben gemaakt. De data hiervoor zullen tijdig worden meegedeeld.

 

Zoals u ziet aan leuke activiteiten, naast het normale lesprogramma, geen gebrek. Voor zowel de kinderen als de juffen is het dan ook genieten in groep 4.

 

Roswitha en Esther