Groepsnieuws

Groep 7

 

Terugblik:


Schoolkamp:

Het schoolkamp lijkt alweer lang geleden. Op Facebook heeft u al het een en ander kunnen volgen.  Na een fietstocht van 2 uur werden we ontvangen met pain et paturain avec le jus d’orange!

In de middag hebben we geknutseld voor de Bonte Avond. Pimp je outfit, posters en vlaggen maken, schilderen etc.  ’s Avonds het avondspel in een donker bos  én in de regen. Spannend!

Op dag twee hebben we in de ochtend een zeskamp gedaan, die bedacht en voorbereid was door ouders uit de werkgroep.  Ontsnappen van Elba, bestorming van de Bastille, slag bij Leipzig… Bedankt! Hij was fan-tas-tisch!

In de middag hebben we de Pyramide van Auterlitz beklommen en hebben we gespeeld in de speeltuin.

Al deze leuke dingen samen doen (met groep 8) zorgen voor een positieve groepssfeer. Het kamp  was erg geslaagd!

Zonder alle hulp van ouders was dit niet gelukt, waarvoor nogmaals dank!

 

De Vreedzame School:

Inmiddels zijn we gestart met blok 2: conflicten lossen wij samen op. Elk jaar komt dit thema terug. In groep 7 ervaren we dat conflicten niet alleen op school plaats vinden, maar ook wereldwijd. We bekijken nieuwsberichten in de krant en op het journaal. Met welke pet reageert men?

Je kunt reageren d.m.v. agressie, concessies doen en onderhandelen.

De discussievraag blijft steeds: Welk belang vind jij het zwaarst wegen?

 

Leerlingenraad:

Na het schoolkamp zijn we gestart met lessen over democratie. Na deze lessen mochten de leerlingen een motivatiebrief schrijven om zich kandidaat te stellen voor deelname in de leerlingenraad. De presentatierondes van de kandidaten en het afsluitend debat vonden plaats in de week van 2 oktober. Klasgenoten konden bepalen op wie zij gingen stemmen op grond van inhoudelijke kwaliteiten. De daadwerkelijke verkiezingen hebben plaats gevonden op vrijdag 13 oktober. De afgevaardigde voor de leerlingenraad van groep 7 is… Tom! Van harte gefeliciteerd.  


Kinderboekenweek:

 In groep 7 hebben we onze eigen monsters geschilderd en mummies gemaakt. Daarnaast hebben we gedanst, gezongen en gelezen binnen het thema ‘gruwelijk eng!’

Op donderdagochtend 12 oktober kwam Studio Wollebrandshof een voorstelling geven. Wendy Weetalles kwam als castingdirector nieuw talent spotten. Zij had een zeer bekende filmactrice meegenomen om enkele scènes op te nemen voor de film ‘Help, een zombie in de klas!’. Het was een interactieve voorstelling, waarbij kinderen veel inbreng hadden over de voortgang van het verhaal.

Op vrijdagmiddag voor de vakantie hebben groep 7 en 8 samen een proefjescircuit gedaan.

 

Vooruitblik:


Project beeldenstorm:

Op 23 oktober start groep 7 met het project Beeldenstorm in Culemborg. De Grote Barbarakerk in Culemborg is volgens de geschiedenis één van de eerste kerken in Nederland waar de beeldenstorm heeft plaats gevonden. Tijdens de excursie op donderdagmiddag 26 oktober kunnen we de sporen die toentertijd zijn nagelaten ook daadwerkelijk bekijken.

Bij de lessenserie horen ook twee handvaardigheidslessen en drie theaterlessen.

 

Mediatoren:

 De eerste cursusmiddag heeft voor de vakantie plaatsgevonden. Uit groep 7 hebben zich maar liefst 18 mediatoren aangemeld. Wauw!

Op vrijdag 10 november krijgen de kersverse mediatoren hun diploma.