Groepsnieuws

Groep 8

Wij zijn in groep 8 voortvarend van start gegaan. Er wordt ontzettend hard gewerkt. Maar naast al het harde werken is er ook tijd voor ontspanning. Samen met groep 7 zijn we op kamp geweest.


Kamp
Maandag 18 september vertrokken de groep 7 en 8 op de fiets naar Austerlitz. Gelukkig hebben we het de hele weg droog kunnen houden. Hieronder een verslag over het kamp van leerling Rory.


Maandag 18 september
We vertrokken 18 september. We moesten om half 9 op school zijn en om kwart voor 9 vertrok de eerste groep. In dat kwartier dat we moesten wachten heeft de juf nog wat verkeersregels met ons door genomen en toen moesten we naar buiten en vertrok de eerste groep. De route was ongeveer 25km en je deed er ongeveer 2 uur over. Toen we er allemaal waren mochten we vrijspelen en ondertussen kwam de bagage ook aan. Toen alle bedden waren opgemaakt gingen we lunchen. Het waren allemaal lange tafels dus konden er veel mensen aan een tafel. Na het eten hadden sommige kinderen corvee en mochten de kinderen die geen corvee hadden buitenspelen. Toen gingen we levend stratego spelen de teams waren groep 8 tegen groep 7. Eigenlijk had groep 8 gewonnen want wij hadden de vlag al binnen 30 seconden gevonden. Toen heeft juf Wilma de vlag opnieuw verstopt en toen had groep7 de vlag als eerste gevonden. Na levend stratego mochten we weer vrij spelen, er zijn heel veel hutten gebouw. Toen gingen we eten, we hadden macaroni. Daarna hadden we weer corvee en mochten we weer vrij spelen. In de avond hadden we een avondspel alleen er zaten heel veel kinderen binnen omdat er werd verteld dat er een man rondliep. Als het avondspel was afgelopen moesten we ons gaan klaarmaken voor bed. Je mocht ook nog even opblijven maar daar was ook een limiet voor.


Dinsdag 19 september
In de ochtend werden we zo rond half 8 wakker gemaakt. We gingen toen ontbijten. Toen hadden weer mensen corvee en mochten de anderen weer buitenspelen. Toen hadden we zeskamp dat zijn 6 sport en spel dingen. Na 3 van die dingen hadden we even pauze en toen hadden we er 3. Daarna hadden we lunch, na de lunch gingen we naar de Pyramide van Austerlitz. En toen was er ook een speeltuin en toen mochten we er ook even spelen. Daarna hadden we nog even de voorbereidingen van de bonte avond. Toen mochten we vrijspelen, na het vrijspelen gingen we eten en dat was patat. Daarna hadden we de bonte avond er waren ongeveer 10 acts. Daarna moesten we ons gaan klaarmaken voor het slapengaan en natuurlijk mochten we ook opblijven.


Woensdag 20 september
We werden die dag met een pan wakker gemaakt. Want er sloeg een vader op een pan met een lepel!!!!! we moesten ons gelijk omkleden zodat we meer tijd hadden voor het ontbijt om onze tassen weer in te pakken. Na het ontbijt hadden de laatste kinderen corvee en toen kwamen de ouders die de tassen naar school brachten. Daarna hadden we nog heel even tijd om buiten te spelen en toen moesten we verzamelen. Wilma en Marije legde nog wat uit en toen om half 10 vertrok het eerste groepje terug naar school.


Dat was kamp!!!!

Gemaakt door Rory uit groep 8


Mediatoren
Inmiddels hebben we de sollicitatieprocedure om mediator te worden afgerond in groep 8. Alle kinderen die graag mediator wilden worden mochten middels een brief solliciteren. Alle kinderen die hebben gesolliciteerd nemen deel aan een cursus. Wanneer zij deze afgerond hebben, mogen zij zich volleerd mediator noemen. De eerste cursusmiddag heeft al plaats gevonden. 10 november is de diploma-uitreiking. Alle ouders, opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd om deze uitreiking bij te wonen!


Leerlingenraad
De afgelopen periode zijn we in groep 8 ook weer druk bezig geweest met lessen rondom democratie, daarnaast is er gedebatteerd en campagne gevoerd. Vijf leerlingen uit groep 8 hebben zich kandidaat gesteld voor de leerlingenraad. De winnaar zal zitting nemen in de leerlingenraad en zal als afgevaardigde van groep 8 de mening van groep 8 vertolken in de leerlingenraad.