Actueel

Schaaktoernooi 2019

Evenals voorgaande jaren deed de Distelvlinder met 2 teams mee aan het regionale Burgerweeshuis Schaaktoernooi in Tiel. Het eerste team bestond uit Mick, Rick, Yara en Ilse. In het tweede team zaten Abigayle, Kasper, Mees en Noyan. Joppe was helaas ziek.

Het 1e  team startte voortvarend en won de eerste wedstrijd met 4-0. Het 2e  team startte wat minder, maar herstelde zich in de tweede wedstrijd met 3½-½. Er werd heel serieus gespeeld en diep nagedacht. Soms ging het makkelijk, door winst met een herdersmat in 4 zetten. Iedereen moest wel een verliespartij toestaan, maar gelukkig kon iedereen ook een winstpartij op zijn/haar naam schrijven. Het 1e team was tot het eind toe in de race voor een podiumplaats, maar tegen de uiteindelijke winnaar, De Rehobothschool uit Ochten, moesten ze een verlies van ½-3½ toestaan.

Na 6 rondes eindigde het 1e team op de vijfde plaats en het 2e team op de twaalfde plaats. Voor beide teams is dat een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Mick won de ‘knappe kop’, de prijs voor het oplossen van het schaakprobleem. Het was een leuk en sportief toernooi. In maart gaan we ons weer voorbereiden op het toernooi van 2020.

ZOEKEN IN NIEUWSARCHIEF
TOON NIEUWSARCHIEF

DE LAATSTE FOTO’S