Actueel

GEObattle: Distelvlinderteam op erepodium!

Aardrijkskunde is superleuk! Het Distelvlinder GEObattle-team is het daar helemaal mee eens. Christian van Sterkenburg, Mette Hippe, Matthijs van Raamsdonk en Ilse Vervoorn uit groep 8 van OBS De Distelvlinder in Culemborg slaagden er eind januari in om de regionale GEObattle te winnen in Houten. Ze lieten daarbij een heleboel andere teams achter zich. Op zaterdag 13 april mocht het Distelvlinderteam naar de landelijke finale in Hengelo. Helaas zonder Ilse dit keer. Maar liefst 12 regionale teams streden om de eretitel. Christian, Mette en Matthijs veroverden de 3e plaats! Een hele prestatie, want hiervoor moesten ze echt wel de nodige kennis en vaardigheden uit de kast halen. Vraagstukken oplossen m.b.v. een virtual reality bril, vragen beantwoorden over waterschappen, zonnepanelen: het kwam allemaal voorbij. Bij de daaropvolgende ontwerpwedstrijd kwam het vooral op precisie aan. Het moest een ontwerp voor een duurzame camping worden en alles moest kloppen. Met de naam was bij het Distelvlinder team in ieder geval niets mis: De Groene Vlinder!

Als afsluiting kregen onze jonge wetenschappers nog een heus college over aardbevingen en vulkanen. Zo kregen ze ook nog een voorraad nieuwe kennis mee naar huis.

In totaal hebben er zo’n 1000 kinderen, verdeeld over 250 teams, deelgenomen aan de GEObattle. Het spreekt vanzelf dat OBS De Distelvlinder hartstikke trots is op zijn winnende GEObattle-team!

ZOEKEN IN NIEUWSARCHIEF
TOON NIEUWSARCHIEF

DE LAATSTE FOTO’S