Groepsnieuws

Groep 5

Terugblik op de afgelopen periode:


In de afgelopen periode is groep 5 is naar het carnavalsmuseum geweest in Oeteldonk (Den Bosch). Dit was een zeer informatieve aftrap naar de geschiedenisweken. In deze weken hebben de kinderen onderzocht wat Carnaval vooral betekent voor Papklokkendam (Culemborg). Het lied ‘De Zwarte Koe’ zat lekker in de hoofdjes van de kinderen.


Na de voorjaarsvakantie hebben de kinderen van groep 5 een bijzondere muziekles van meester Mohamed gekregen. Ze hebben een Arabisch lied geleerd en zichzelf begeleid met de percussie (trommeltjes, bongo’s, djembé’s en dergelijke). Het was een gezellige muzikale middag waarbij de kinderen hebben ontdekt dat er in alle delen van de wereld op eigen wijze muziek wordt gemaakt.


Ook hebben we een ouder als gastspreker in de klas gehad om het begrip elektriciteit meer zichtbaarheid te geven. Dit in het kader van het hoofdstuk over elektriciteit bij het vak Natuniek. Deze gastspreker heeft de kinderen getoond wat kortsluiting is. De kinderen zijn enthousiast bezig geweest met de praktische toepassing van het geleerde (zie de foto’s op onze website).


Wat gaan we de komende periode doen?


De komende periode wordt meer van een sportieve aard. 14 maart hebben de groepen 5 t/m 8 sportdag. Dan kunnen de kinderen weer wat overtollige energie kwijt. Ook het school-korfbaltoernooi vindt plaats in de komende periode. Op 7 maart zijn er al korfbalworkshops tijdens de gymlessen aangeboden. Zowel voor de sportdag als voor het korfbal heeft groep 5 nog begeleiders nodig. Wie zich geroepen voelt kan zich aanmelden bij de contactouders en/of leerkracht.